Hyper-V Nedir? Yönetim Konsolu Nasıl Kullanılır?

Merhaba arkadaşlar bu akşam sizlere şu sıralar bir hayli haşır neşir olduğum Sanallaştırma Teknolojisinin bir üyesi olan Hyper-V’ den bahsedeceğim ve Yönetim Konsolunu sizlere anlatmaya çalışacağım. Bildiğiniz gibi Sanallaştırma Sistemleri ve Yazılımları büyük rağbet görüyor. Microsoft’un Windows Server 2008 ile hayatımıza dahil olan sanallaştırma için geliştirdiği Hyper-V Rolünden biraz bahsedelim. Piyasada bulunan Vmware ve Xen gibi ürünlerin yanısıra Microsoft’un bu yazılımlara karşı kendi sanallaştırma yazılımını geliştirdi ve piyasa sürdü. Hyper-V şuanda bir çok şirket ve organizasyon bünyesinde aktif olarak Sunucu Sanallaştırma da tercih ediliyor.

Hyper-V Manager Konsolu

09131a3_0852_HyperVNedir1

  1. Fiziksel Sunucumuzun durduğu kısım burasıdır. Tabikide farklı fiziksel Sanallaştırma yaptığımız sunucuları da Connect edebiliriz. Bu işlemi ilerleyen konularda anlatacağım.
  2. Virtual Machines penceresinde gördüğünüz üzere sanallaştırmış olduğumuz sunucularımız barındırıldığı kısımdır. Her yaptığımız sanal sunucumuz bu kısımda görünür.
  3. Bu kısımda çalışır durumunda olan Sanal Sunucularımızın anlık olarak ekran görüntüleri Kullanılan RAM miktarı gibi bilgilerin özet olarak bizlere gösterildiği kısımdır.
  4. Actions kısmında yönetimsel olarak yapabileceğimiz. Sanal Ağların oluşturulması, Yeni Sanal Sunucuların Eklenmesi ve Disk yönetimi gibi işlemleri yaptığımız kısımdır. Bu kısmı biraz daha ayrıntılı olarak göreceğiz.

 

Fayda sağlaması dileğiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir