Windows Paylaşımlarında Geçici Kimlik Bilgilerini Temizleme

Denetim Masası kimlik bilgileri yöneticisi kısmında, bilgisayarınızdan bağlandığınız ortak alan ve paylaşılan alanlara bağlantılarda kullandığınız kullanıcı adı ve parolalar tutulmaktadır.

Ortak bir alan ya da paylaşılan bir klasöre bağlandığınızda kullanıcı adı ve parola kaydet işaretleriniz kimlik bilgileri yöneticisi kısmından değiştirebilir ya da silebilirsiniz.

Ortak bir alan ya da paylaşılan bir klasöre bağlandığınızda kullanıcı adı ve parola kaydet demezseniz bu bilgiler geçici olarak tutulur ve bilgisayarı yeniden başlatana kadar bu bilgiler ile işlem yaparsınız. Yeniden başlatma işlemini yapmadan farklı bir kullanıcı ile bağlanmak istediğinizde parola kayıtlı olmayacağı için bunu bir komut aracılığıyla temizlemeniz gerekiyor.

 

net use * /d

 

Diğer içerik ve çözümler

Uçak Uyarı/İkaz Sesleri

Konu dışı bir paylaşım yapalım 🙂 Bu sesleri cep telefonu zil sesi yapan kişileri de …

Karşınızda Microsoft Teams

Microsoft Teams Nedir ? ; tüm görüşmelere, toplantılara, dosyalara ve notlara ekipteki herkesin erişebileceği bir mesajlaşma uygulamasıdır. Ekibinize …

Outlook 2016’da silme tuşu(backspace) ile silinen mailler nerede ?

Yazı başlığı biraz garip gelebilir fakat insanların arama motoru kullanarak yaşadıkları bu problemi bu şekilde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.