VMware / Server 2012 ve Windows 8 sistemlerde Restart Sorunu

ESXi 5.5 update 2 versiyonda Windows 2012 ve Windows 8 sistemlerimiz özellikle hardware version 10 tanımlı guestlerde restart esnasında sunucu tekrar açılamamakta ve boot ekranında kalabilmektedir. Bu sorunu, sunucu power off duruma getirilerek ilgili sanal sunucuda

sss

EditSettings -> Options -> General -> Configuration Parameters bölümüne girerek Add Row ile “monitor_control.enable_softResetClearTSC”  satırını ekliyoruz value bölümüne “TRUE” satırını ekleyerek kayıt ediyoruz ve sanal sunucuyu power on duruma getiriyoruz bu adımı tamamladıktan sonra benzer sorunun yaşanmaması gerekiyor.

Kolaylıklar diliyorum

Ben OLKANDO

2005 Yılından bu zamana kadar çalışmış olduğum ülkeler, sektörler farklılık gösterse de daima Bilgi Teknolojileri ve Bilgi Güvenliği alanında hizmet verdim. Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi İşletme mezunuyum. İş hayatında tecrübe edindiğim bilgileri burada sizinle paylaşıyorum.
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments