Hyper-V Sunucu Listesi Nasıl Dışarıya Aktarılır

Herkese merhaba. Yeni bir ihtiyaç doğrultusunda çıkan çözümü sizlerle paylaşmak için bu yazıyı yazmak istedim.

Hyper-V Hostunuzda bulunan sunucuların listesini dışarıya otomatik olarak aktarmak için 3.parti bir uygulama kullanmanız gerekiyor. Ne yazık ki sunucu üzerinden bunu yapmanız mümkün değil.

Sizinle paylaşacağım bu uygulamayı Hyper-V host üzerinde değil aynı networkte ( ya da domainde ) olan kendi bilgisayarınızdan çalıştırın.

Hyper-V Host: Host’un ip adresini yazın. Makina ismi yazabilirsiniz.

Domain: Lokal domain adınızı yazın.

Get VM(s) dediğinizde sunucu ile bağlantı sağlayıp sanal sunucularınızı listeleyeceksiniz.

Daha sonra EXPORT dediğinizde .CSV olarak dışarı aktarmış olacaksınız.

Export butonu çalışmaz ve dışarı aktarmada problem yaşarsanız. Listelenen sunucuları CTRL+A kısayolunu kullanarak tüm sunucuları seçip CTRL+C kısayolu ile kopyalayıp EXCEL dosyasına yapıştırabilirsiniz.

Dosya’yı indirmek için tıklayınız.

İNDİR

Dosya paylaşımı ve kullanımında bilgi veren Seyfettin abime selamlar 🙂

 

Ben OLKANDO

2005 Yılından bu zamana kadar çalışmış olduğum ülkeler, sektörler farklılık gösterse de daima Bilgi Teknolojileri ve Bilgi Güvenliği alanında hizmet verdim. Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi İşletme mezunuyum. İş hayatında tecrübe edindiğim bilgileri burada sizinle paylaşıyorum.
guest
2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
tufan
tufan
Ziyaretçi

Merhaba software ismini paylaşabilirmisiniz.
İyi çalışmalar.